Praia – surf

  • Op slechts 15 minuten rijden komt u in een van de weinige kust-natuurreservaten van Europa. De gehele kustlijn van Setúbal tot aan Sagres (60.000 hec) is beschermd gebied, dit betekend een uitzonderlijk mooi ongerept duingebied (voor trek-en broedvogels, flora en fauna) met lange witte zandstranden, kliffen en kleine baaitjes, onderbroken door kleine badplaatsen zoals Vila Nova de Milfontes, Porto Covo en Zambujeira do Mar.

Uitermate geschikt voor luie-, of aktieve strandvakantie (vogelen, (kite) surfen, zeekanoën, duiken, zeevissen). Aan de kust kunnen surflessen gevolgd worden.

Vila Nova de Milfontes

Milfontes is een leuke levendige badplaats op 10 km van Cercal do Alentejo aan de Costa Vincenza. Het toerisme aan deze kust is voornamelijk gericht op de Portugezen. Er zijn diverse stranden aan de oceaan en enkele rivierstranden aan de Rio Mira. De Rio Mira is een van de schoonste rivieren van Europa en stroomt in Villa Nova de Milfontes de oceaan in. Even buiten het dorp ligt een pittoreske vissershaven. Er is in deze plaatst volop gelegenheid tot uitgaan.

Porto Covo

Poto Covo is een klein vissersdorp dat volledig in oude stijl is gerenoveerd. In de traditionele Alentejaanse huisjes zitten nu leuke winkeltjes en lekkere restaurantjes. Het dorp leeft van het toerisme maar de oude sfeer is volledig bewaard gebleven. Porto Covo heeft prachtige stranden en is zo’n 20 minuten rijden van Cercal do Alentejo.