Beach – surfing

  • A 15 minute drive will take you to the Atlantic coast, a Natural Parque, with amazing long and wide sandy beaches, little bays, dunes or cliffs, and little sea resorts like Porto Covo, Vila Nova de Milfontes and Zambujeira do Mar. An extensive area for bird watching, sea fishing, with the best (kite) surfing beaches or just to relax and sunbath.

Vila Nova de Milfontes

Milfontes is een leuke levendige badplaats op 10 km van Cercal do Alentejo aan de Costa Vincenza. Het toerisme aan deze kust is voornamelijk gericht op de Portugezen. Er zijn diverse stranden aan de oceaan en enkele rivierstranden aan de Rio Mira. De Rio Mira is een van de schoonste rivieren van Europa en stroomt in Villa Nova de Milfontes de oceaan in. Even buiten het dorp ligt een pittoreske vissershaven. Er is in deze plaatst volop gelegenheid tot uitgaan.

Porto Covo

Poto Covo is een klein vissersdorp dat volledig in oude stijl is gerenoveerd. In de traditionele Alentejaanse huisjes zitten nu leuke winkeltjes en lekkere restaurantjes. Het dorp leeft van het toerisme maar de oude sfeer is volledig bewaard gebleven. Porto Covo heeft prachtige stranden en is zo’n 20 minuten rijden van Cercal do Alentejo.